Кметът на Пловдив Здравко Димитров да  получава 3350 лева заплата,

...
Кметът на Пловдив Здравко Димитров да  получава 3350 лева заплата,
Коментари Харесай

Вдигат заплатата на Зико

Кметът на Пловдив Здравко Димитров да  получава 3350 лв. заплата, а шестимата районни кметове да  взимат по 2260 лв.. Това  предложение на непрекъснатата комисия по финанси и бюджет ще се разисква на сесията на Общинския съвет в четвъртък, заяви „ Марица ”.

Сега градоначалникът под тепетата се разписва против 1499 лв.. " Таванът " на районните кметове  е 1400 лева, а на кмета на " Западен " е още по-нисък - 1262 лв..

Тези заплати опонират на всякаква логичност, даже и в доста по-малки общини кметовете получават над две и три хиляди лв., разяснява ръководителят на комисията Ангел Славов /ГЕРБ/.  Той подсети, че средствата за заплатите на кметовете се превеждат от държавния бюджет. С решение на Министерския съвет още през 2018 година " летвата " за кметските хонорари беше вдигната до министерските - 4600 лв..

Още с избирането си за кмет Здравко Димитров самичък си замрази заплатата, да за вдигне парите на най-нископлатените чиновници в общината. На 10 януари той разгласи, че не е морално да се подвигат заплатите на управлението на общината, в година, в която се покачват локалните налози.

Не е обикновено кметът на втория град в страната да получава 1499 лв., това основава усещане, че или на кмета не му би трябвало заплата, или толкоз му са отговорностите,  стимулира обаче предлагането си ръководителят на Общинския съвет Александър Държиков. Възнагражденията не са променяни от 2011 година, а от този момент всички заплати се усилиха, добави той.  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР